Wat kost een houtrotreparatie?

Home » Blog » Wat kost een houtrotreparatie?

Wat kost een houtrotreparatie? Dat is een vraag die wij vaak krijgen.

U heeft houtrot in uw kozijn. Moet ik nu een nieuw kozijn aanschaffen? Of kan dit gerepareerd worden en wat kost dan een houtrotreparatie?

Misschien heeft u zelf ontdekt dat u houtrot in uw kozijn heeft zitten. Of staat u op het punt om nieuwe beglazing te laten plaatsen en de glaszetter heeft u verteld dat er een rotte plek in uw kozijn zit. Wij leggen u in deze blog uit hoe een houtrotreparatie uitgevoerd moet worden, wat de voordelen zijn ten opzichte van een kozijnvervanging. En wij gaan in op de kosten van een houtrotreparatie.

Wat kost een houtrotreparatie

Hoe houtrot repareren?

Kan ik houtrot zelf repareren en hoe moet ik houtrot repareren? Wij adviseren om niet zelf het houtrot te gaan repareren. Het is namelijk een best vakkundig klusje. Het is belangrijk dat u de juiste producten gebruikt en dat dit op een goede manier wordt aangebracht, zodat de houtrotreparatie praktisch onzichtbaar kan worden. De meeste schilders die een houtrotreparatie uitvoeren, hebben hier speciale trainingen voor gevolgd.

Hieronder laten wij u zien, hoe de houtrotreparatie in zijn werk gaat:

Wat is houtrot?

Maar wat is nu eigenlijk houtrot? Houtrot is een rot deel in uw kozijn. Het hout van uw kozijn is aangetast door vocht en kan schimmelplekken vertonen. Het hout van uw kozijn is op de plek van het houtrot zacht geworden.
Op de eerste foto kunt u zien dat na een kleine inspectie met een schroevendraaier de rotte plek in het kozijn voelbaar zacht is geworden.

Vervolgens wordt het houtrot verwijderd, tot op het gezonde hout. Soms lijkt vanaf de buitenkant houtrot een klein plekje te zijn, maar een verflaag kan veel verbloemen.

Nu wordt het verwijderde hout opgevuld met een houtrot reparatiemiddel. Wij adviseren hiervoor het merk Repair Care. Na de juiste drogingstijd kan het kozijn weer geschilderd worden.
Een houtrot reparatie met Repair Care doet niet onder voor een kozijnvervanging! Uw kozijn kan er weer jaren tegen!

Voordelen houtrot reparatie

  • Met repareren bespaart u handenvol geld – tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
  • Repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging.
  • Bij reparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, etc..
  • Ook het vervangen van (enkel) glas hoeft geen reden te zijn om kozijnen te vervangen. Dat kan bijna in alle gevallen in het bestaande kozijn.
  • Tenslotte helpt u het milieu een handje door te kiezen voor reparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu zwaar belasten.

Wat kost een houtrotreparatie?

Het is lastig aan te geven wat een houtrotreparatie kost. Om de prijs te bepalen is het van belang te weten hoe groot de houtrotplek is, hoeveel houtrot reparatiemiddel er gebruikt moet worden, moet de bestaande ruit verwijderd worden om het houtrot tot op het gezonde hout te verwijderen? Of misschien moet er een stuk onderdorpel vervangen worden. En gaat u zelf het schilderwerk herstellen of moet het schildersbedrijf dit voor u verzorgen.

Wat kost een houtrotreparatie? Wilt u een offerte voor een houtrot reparatie in uw situatie? Vul dan hieronder het offerteformulier in. De Roorda Schilders komen uw kozijnen inspecteren en brengen u een gratis een vrijblijvende offerte voor uw houtrot reparatie.

 

[contact-form-7 id=”10172″ title=”Offerte aanvragen”]

Posted on